• Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés folyamata
  Pénzügyi tervezés folyamata

  A piacon egyedülálló módon azt valljuk, hogy ne csak a szerződéskötésig tartson a tanácsadó kapcsolatot ügyfelével, hanem a kapcsolattartás igazából onnan kezdődjön.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés
  Pénzügyi tervezés

  Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek! Ezért egy biztos alapokon nyugvó, átgondolt pénzügyi tervre van szükség és a megfelelő pénzügyi eszközökre.

  Bővebben...
 • Élettervezés
  Élettervezés

  Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. 

  Bővebben...
 • Tervezői szolgáltatások
  Tervezői szolgáltatások

  Nálunk Ön van a középpontban! Megkeressük az Ön céljainak és pénztárcájának legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Élettervezés
 • Életpálya-szakaszok
 • Fiatal párok

Fiatal párok

fiatal parokAz utóbbi néhány évtizedben a fiatal párok életmódja egész Európában megváltozott. Míg pár évtizeddel korábban az évekig tartó udvarlást szinte automatikusan követte a házasság, majd a gyerekek, mára ez a folyamat átalakult. A gyermekvállalás kitolódott, a fiatal pároknak új kihívásokkal kell szembe nézniük. (Ez a tendencia hazánkban is érzékelhető, a becslések szerint ma Magyarországon körülbelül 250 ezerre tehető azon 25-35 év közötti fiatal párok száma, akiknek még nem született gyermeke.) Na de mik ezek az új kihívások, mire kell felkészülnie egy fiatal párnak?

Mik a leginkább jellemző életszituációk ebben az életszakaszban?

Talán nem is gondolnánk, de ebben az életszakaszban hozzuk meg életünk egyik legkomolyabb döntését. Ez nem más, mint a lakásvásárlás. Ha mégsem adjuk lakásvásárlásra a fejünk, marad a másik lehetőség, amely szintén egy komoly pénzügyi döntés, az ingatlanbérlés.
Emellett ki ne szeretne még utazni, nyaralni, egzisztenciát teremteni, karriert építeni, esetleg saját vállalkozást indítani? Álmok, megvalósítandó tervek, előttünk álló feladatok tehát akadnak szép számmal.

Ebben az életszakaszban a tervezési feladatok kikerülhetetlenek!

A fiatal párok életében eljön az a pillanat, amikor leülnek átbeszélni terveiket, vágyaikat, álmaikat és fontos, hogy ehhez megfelelő pénzügyi tervet készítsenek. Ezt hívjuk élettervezésnek. Az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. Bármilyen konkrétak is céljaink vagy egyediek álmaink, a teljesítésükhöz szükségünk van pénzre. Egészség, boldog család, önkiteljesedés, társadalmi szerepvállalás, nyugalom stb… - mindezen célok eléréséhez szükségünk van egy egészséges pénzügyi alapra.

Milyen konkrét pénzügyi kérdésekkel kell szembenézni a fiatal pároknak?

Kezdjük a felsorolást a már említett lakásvásárlással. Hitelfelvétel tervezése esetén a fő feladat - az önerő stratégikus felépítése és a hitelképesség megteremtése mellett - a hitel visszafizetésének az optimalizálása. Többféle szempont figyelembe vételével indokolt egy ingatlan megvásárlásához hitelkonstrukciót igénybe venni. Vannak kedvező hitelkonstrukciók, melyek segítségével megmaradhatnak anyagi tartalékaink, tehát nem „nullázzuk le” magunkat... Egy jól felépített pénzügyi stratégia segítségével elkerülhető, hogy túlzott terhet vegyünk a vállunkra.

Aki már túl van a gépkocsivásárláson, esetleg a lakásvásárláson, biztosan rendelkezik az ehhez kapcsolódó biztosítással. Esetükben nélkülözhetetlen a biztosításuk folyamatos felülvizsgálata, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy a káresemény bekövetkeztekor kapott összeg biztosan fedezze kárunkat és mindezt a lehető legkisebb kiadás mellett érjük el.

„Minden felelősen gondolkodó embernek szüksége van megfelelő védelemre” – tartja a mondás. A 25-35 éves kor közötti fiatal párok esetében már fontos - a vagyonbiztosítás mellett – életbiztosítással is rendelkezni. Érdemes olyan megoldáson elgondolkodni, ahol a befizetett díjból megtakarítás is képződik. A demográfiai tényezőket figyelve és a nyugdíjkorhatár-emelésről szóló híreket hallgatva amúgy sem lehet a tőkeképzést elég korán elkezdeni, azonban egy jól kiválasztott befektetési egységhez kötött életbiztosítással összeköthetjük a kötelezőt a hasznossal.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk,
kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!