• Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés folyamata
  Pénzügyi tervezés folyamata

  A piacon egyedülálló módon azt valljuk, hogy ne csak a szerződéskötésig tartson a tanácsadó kapcsolatot ügyfelével, hanem a kapcsolattartás igazából onnan kezdődjön.

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Élettervezés
  Élettervezés

  Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. 

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés
  Pénzügyi tervezés

  Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek! Ezért egy biztos alapokon nyugvó, átgondolt pénzügyi tervre van szükség és a megfelelő pénzügyi eszközökre.

  Bővebben...
 • Tervezői szolgáltatások
  Tervezői szolgáltatások

  Nálunk Ön van a középpontban! Megkeressük az Ön céljainak és pénztárcájának legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

  Bővebben...

Élettervezés

elettervezes„A pénz mozgatja a világot” – sokan gondolják így. Természetesen több pénz, több lehetőséget jelenthet, s a döntéshozatalt egyértelműen rövidebbé és könnyebbé teszi egy erős pénzügyi háttér. Logikusnak tűnik, hogy mindebből azt a következtetést vonják le, hogy „jobb lenne az életem, ha több pénzem lenne”. Sok esetben azonban ez nem így van: ha több pénzünk is lenne, nem feltétlenül élnénk olyan életet, mint amilyet szeretnénk.

Mások pedig azt mondják, „pénzzel lehet venni házat, de otthont nem; lehet venni drága órát, de időt nem; lehet venni rangot, de tiszteletet nem.” A pénz nem minden, nem elég ahhoz, hogy elégedettek legyünk az életünkkel. Ezért van szükség az élettervezésre!

Mi az élettervezés?

Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. Bármilyen konkrétak is céljaink vagy egyediek álmaink, a teljesítésükhöz szükségünk van pénzre. Egészség, boldog család, önkiteljesedés, társadalmi szerepvállalás, nyugalom stb… - mindezen célok eléréséhez szükségünk van egy egészséges pénzügyi alapra.

Az élettervezés az a folyamat, melyben pénzügyeink tudatos irányításával megvalósítjuk életcéljainkat. Ez a folyamat azon a feltevésen alapul, hogy a tanácsadó-tervező szakember még a pénzügyi terv elkészítése előtt feltérképezi az Ön legfontosabb életcéljait, így a pénzügyi terv teljes összhangba kerül céljaival.

Mindez egyértelműnek tűnhet, ennek ellenére kevesen vannak, akik valóban átgondolják legalapvetőbb és legmaradandóbb értékeiket és célkitűzéseiket. Hagyományosan a pénzügyi tanácsadók számokban gondolkodnak – költségvetés, beruházások, adók vagy biztosítás – anélkül, hogy ezeket szélesebb összefüggésükben vizsgálnák. Ritkán merülnek fel olyan kérdések, mint például:

„Ha több ideje vagy pénze volna, mit tenne?

„Mit akar elérni vagy teljesíteni, hogy érezze, igazán él?”

„Mi mozgatja, mi érinti meg és mi inspirálja Önt?”

Tanácsadóink felteszik ezeket a kérdéseket és ami még fontosabb, a választ is meghallgatják! Így válnak az Ön partnerévé átgondolt és mélyen átérzett törekvései, hosszú távú személyes életcéljai megvalósításában.

Ezért hívjuk élettervezésnek, mert ami igazán fontos, az nem a pénz, hanem az élet!

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk,
kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!