• Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Finanszírozás
 • Lakossági hitelek
 • Jelzáloghitelek

Jelzáloghitelek

A jelzáloghitelek alapvetően ingatlan alapúak, bár már vannak ingóságra felvehető kölcsönök is.

jelzaloghitelAz ingóság alapú jelzáloghitelek közül a legismertebb az autófedezetes gyorshitel. A felvételéhez nem kell más, mint az autó, az iratok és két hónap kifizetett közüzemi számla. A zálogtárgy lehet minden olyan gépjármű (autó, motor, teherautó, kamion, busz, stb.), amit a bank elfogad. Az ingóság alapú jelzáloghitel előnye, hogy nem kell hozzá jövedelemigazolás, szabad felhasználású, mégis alacsony kamatú (jóval alacsonyabb, mint más szabad felhasználású hiteleké) és hosszú futamidejűek. Bár vannak különböző megkötések, például a zálogként használt autó nem lehet 12 évesnél idősebb, a motor pedig nyolc évesnél.

Azonban a jelzáloghitelek alatt leggyakrabban az ingatlanfedezetes jelzáloghiteleket értjük. Ha házat, esetleg lakást szeretne vásárolni a lakáscélú kölcsön a megfelelő forma. Ez nem szabad felhasználású, de alacsony kamatú. Emellett bővítés esetén is elérhető a jelzáloghitel, de akár apróbb munkálatok, korszerűsítés esetén is felvehető. Korszerűsítésnek számít a ház felújítása és szigetelése, a közművesítés, központi fűtés bekötése, de ide tartozik a tető cseréje vagy a felújítása, esetleg egy új fürdőszoba építése.

Van még egy kategória, a felújítás, ide tartozik minden, ami az előbbiekbe nem sorolható be, festés, tapétázás, bútorozás és minden, amire a bank rábólint.

Meg kell, hogy említsük, az ingatlanfedezetes jelzáloghiteknek is van szabad felhasználású fajtája, természetesen magasabb kamat mellett. Több másik kölcsön kiváltásánál pedig szóba jöhet az adósságrendező hitel.

Ha közel a végrehajtás és meg szeretné előzni, hogy háza, lakása az árverésen akár milliókat veszítsen értékéből, az áthidaló kölcsön jelenthet megoldást. Mikor a végrehajtó már az ajtón dörömböl és nincs idő, hogy lakását az ingatlanpiacon értékesítse és megkapja érte a valós piaci értékét, érdemes áthidaló hitelt felvenni. Így kifizeti a régi bankot addig is, amíg nem talál vevőt a lakásra, házra. Ha ez megtörtént, a befolyt összegből kell egy összegben visszafizetnie az áthidaló kölcsönt, a legtöbb esetben legfeljebb két évvel az igénylés után.

Hosszú távú ingatlanvásárlási, illetve építkezési célok esetén a pénzügyi stratégia felépítésében az ingatlan legfontosabb paramétereinek átgondolása mellett a leglényegesebb két feladat:

 • az önerő stratégikus felépítése, illetve
 • hitelfelvétel tervezése esetén a hitelképesség megteremtése mellett a jövőbeni hitel majdani visszafizetésének az optimalizálása.

Az első pontban a célul kitűzött ingatlan értékének arányában kell meghatározni a szükséges önerőt, s egy pénzügyi tervet készíteni ennek felépítésére, mely figyelembe veszi az időtávot, az erre a célra csoportosítható forrásokat, tartalékokat, illetve a havi/éves megtakarítási képességet. Nagyon lényeges a személyre szabott kockázattűrő hajlandóság felmérése mellett a célok és az időtáv szerint kiválasztott leghatékonyabb pénzügyi eszközök, megoldások megtalálása. Mindezekre azért van szükség, hogy a tervezett önerő a leghatékonyabban épülhessen fel.

A második pontban általánosságban elmondható, hogy többféle szempont figyelembe vételével indokolt egy ingatlan megvásárlásához hitelkonstrukciót igénybe venni. Vannak kedvező hitelkonstrukciók, melyek segítségével megmaradhatnak anyagi tartalékaink, tehát nem „nullázzuk le” magunkat... Hagyományos, un. annuitásos típusú hitelek esetén minél hosszabb futamidőt választunk, annál inkább növeljünk a bank nyereségét! A túl rövid futamidő viszont túlzott anyagi terhet rakhat a vállunkra a havi törlesztésekben! Pontosan ezért építsük fel a leendő hitel optimális visszafizetését lehetővé tevő pénzügyi stratégiát mielőbb! Egy tőkeképzési – un. hitelhordozói – program és egy hitel összepárosításához mindenképp egy szakember szakmai segítsége nélkülözhetetlen! Viszont egy ilyen stratégikusan felépített pénzügyi rendszerrel optimalizálhatja a leendő hitel visszafizetését! A legoptimálisabb megoldás, ha minél előbb megnyitja hitelhordozói tőkeképző számláját, s minél később veszi fel a hitelt, mivel ebben az esetben dolgozik a lehető leghosszabb ideig a hitel tőketörlesztésére szánt megtakarítás.

Gondolkodjon időben!

Szakértőink megmutatják, hogy milyen úton induljon el, milyen megoldásokban érdemes gondolkodnia, s hogy szakmailag – felkészülve az élet fordulataira – hogyan építsen fel egy ilyen stratégiát!

Ne feledje, a döntés az Ön kezében van! Cselekedjen időben!

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!