• Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...

Adóoptimalizálás

Minden cégben jelentkezik az az év végi feladat, hogy az sem jó, ha túl sok adót fizetek, és az sem, ha túl keveset... Erre a feladatra többféle eszközt alkalmaznak a cégvezetők, sokan „bekészleteznek” év végén vagy felesleges beruházásokat eszközölnek.

adooptimalizalasAdóoptimalizálásként használható a céges stratégiai számlarendszer is: amit ide a cég átcsoportosít, az csökkenti az adóalapját, mivel költségként elszámolható, s emellett erősíti a tartalékképzés fontosságát. Ebbe a számlarendszerbe olyan összegeket érdemes átcsoportosítani a cégnek, melyekkel a tartalékkpézés célja mellett csökkenteni kívánják a társasági adóalapot, s ezzel a fizetendő adót is. A számlarendszert a kamatadó-mentesség jellemzi!

Fontos megjegyezni a különbséget az adóoptimalizálás és tervezés, ill. az adóelkerülés között! A fenti megoldás nem tartozik az utóbbi fogalom alá, mivel csak optimalizálja, nem pedig kikerüli az adófizetést!

 

 

 

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!