• Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Élettervezés
  Élettervezés

  Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. 

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés
  Pénzügyi tervezés

  Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek! Ezért egy biztos alapokon nyugvó, átgondolt pénzügyi tervre van szükség és a megfelelő pénzügyi eszközökre.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés folyamata
  Pénzügyi tervezés folyamata

  A piacon egyedülálló módon azt valljuk, hogy ne csak a szerződéskötésig tartson a tanácsadó kapcsolatot ügyfelével, hanem a kapcsolattartás igazából onnan kezdődjön.

  Bővebben...
 • Tervezői szolgáltatások
  Tervezői szolgáltatások

  Nálunk Ön van a középpontban! Megkeressük az Ön céljainak és pénztárcájának legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Pénzügyi tervezés
 • Tervezés folyamata

A tervezés folyamata

A nemzetközi szabványok szerint a pénzügyi tervezés folyamat 6 lépése:penzugyi tervezes folyamata

Kapcsolatépítés – első lépés a bizalmon alapuló kapcsolat kiépítése. Meghatározza az ügyfél és a Pénzügyi Tervező együttműködésének területét és az illetékességeket/felelősségeket (adatok, döntések, érvényesség).

Az ügyfél adatainak összegyűjtése – a Pénzügyi Tervező adatokat, információkat kér az ügyfél jelenlegi személyes és pénzügyi helyzetéről és a várható változásokról, és az ügyféllel együttműködve meghatározzák az ügyfél életcéljaival összehangolt teendőket.

Az ügyfél pénzügyi helyzetének elemzése – a Pénzügyi Tervező rögzíti az ügyfél jelenlegi pénzügyi helyzetének erősségeit, gyenge pontjait és kockázatait, valamint meghatározza, hogy az ügyfél céljainak elérése érdekében milyen pénzügyi lépéseket kell tenni.

Pénzügyi terv készítése – az ügyféltől kapott adatok és információk elemzése után a Pénzügyi Tervező azonosítja azokat a szóba jöhető megoldásokat, amelyek segítségével az ügyfél elérheti céljait.

Pénzügyi terv végrehajtása – a Pénzügyi Tervezőnek és az ügyfélnek meg kell egyeznie abban, hogy a terv végrehajtásakor kinek mi a felelőssége, összhangban az együttműködés elején meghatározott felelősségekkel. Megkötik a szükséges pénzügyi szolgáltatói szerződéseket, az ügyfél megadja a szükséges meghatalmazásokat.

A pénzügyi terv megvalósulásának figyelemmel követése – a Pénzügyi Tervező és az ügyfél meghatározzák, kinek milyen szerepe lesz a terv megvalósítása során, hogy biztosítsák az elfogadott pénzügyi terv végrehajtásának rendszeres figyelemmel kísérését.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk,
kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!