• Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Pénzügyi stratégiák
 • Ingatlanhelyzet

Ingatlanhelyzet

ingatlanhelyzetMa az emberek döntő többsége - becslések alapján nagyságrendileg 70%-a –  nem abban az ingatlanban lakik, ami élete végcélja lenne, vagyis nem az a végleges megoldás! Sokan albérletből költöznének sajátba, garzonból egy két szobás lakásba, panelból lakóparkiba vagy lakásból családi házba...

Ön hova tartozik? A 70%-ba vagy a 30%-ba?

Ingatlanunk kiválasztása életünk egyik legfontosabb „projektje”, mivel a legtöbb esetben egy család legértékesebb vagyontárgya nem más, mint a lakás/ház, amiben laknak! Éppen ezért az ingatlan helyszíne, elhelyezkedése, ára, illetve egyéb paramétereinek elgondolása, megtervezése mellett mindenképpen javasolt felvenni a kapcsolatot egy pénzügyi tanácsadóval, még akkor is, ha távlati célokról beszélünk! Nem lehet elég korán elkezdeni a gondolkodást, a tervezést és a pénzügyi stratégia felépítését!

Sürgős cél esetén a pénzügyi tanácsadója a koncepció kidolgozása mellett felveszi a kapcsolatot ingatlanközvetítő szakemberrel, hitelszakértővel és ügyvéddel.

Hosszú távú célok esetén a pénzügyi stratégia felépítésében az ingatlan legfontosabb paramétereinek átgondolása mellett a leglényegesebb két feladat:

 • az önerő stratégikus felépítése, illetve
 • hitelfelvétel tervezése esetén a hitelképesség megteremtése mellett a jövőbeni hitel majdani visszafizetésének az optimalizálása.

Az első pontban a célul kitűzött ingatlan értékének arányában kell meghatározni a szükséges önerőt, s egy pénzügyi tervet készíteni ennek felépítésére, mely figyelembe veszi az időtávot, az erre a célra csoportosítható forrásokat, tartalékokat, illetve a havi/éves megtakarítási képességet. Nagyon lényeges a személyre szabott kockázattűrő hajlandóság felmérése mellett a célok és az időtáv szerint kiválasztott leghatékonyabb pénzügyi eszközök, megoldások megtalálása. Mindezekre azért van szükség, hogy a tervezett önerő a leghatékonyabban épülhessen fel.

A második pontban általánosságban elmondható, hogy többféle szempont figyelembe vételével indokolt egy ingatlan megvásárlásához hitelkonstrukciót igénybe venni. Vannak kedvező hitelkonstrukciók, melyek segítségével megmaradhatnak anyagi tartalékaink, tehát nem „nullázzuk le” magunkat... Hagyományos, un. annuitásos típusú hitelek esetén minél hosszabb futamidőt választunk, annál inkább növeljünk a bank nyereségét! A túl rövid futamidő viszont túlzott anyagi terhet rakhat a vállunkra a havi törlesztésekben! Pontosan ezért építsük fel a leendő hitel optimális visszafizetését lehetővé tevő pénzügyi stratégiát mielőbb! Egy tőkeképzési – un. hitelhordozói – program és egy hitel összepárosításához mindenképp egy szakember szakmai segítsége nélkülözhetetlen! Viszont egy ilyen stratégikusan felépített pénzügyi rendszerrel optimalizálhatja a leendő hitel visszafizetését! A legoptimálisabb megoldás, ha minél előbb megnyitja hitelhordozói tőkeképző számláját, s minél később veszi fel a hitelt, mivel ebben az esetben dolgozik a lehető leghosszabb ideig a hitel tőketörlesztésére szánt megtakarítás.

Gondolkodjon időben!

Szakértőink megmutatják, hogy milyen úton induljon el, milyen megoldásokban érdemes gondolkodnia, s hogy szakmailag – felkészülve az élet fordulataira – hogyan építsen fel egy ilyen stratégiát!

Ne feledje, a döntés az Ön kezében van! Cselekedjen időben!

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!