• Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Finanszírozás
 • Vállalati-vallalkozói hitelek

Vállalati hitelek

vallalati hitelVállalati hitelkonstrukció segítségével csökkentheti likviditási nehézségeit, kezelheti az előre nem látható eseti kiadásait vagy bővítheti piacát, megvalósíthatja beruházási terveit.

A vállalati hitelhez jutás minimális feltételei:

 • A bírálás attól függ, hogy a vállalkozás milyen fajtájú hitelt akar felvenni.
 • A forgóeszközhitelnél a bank a vállalkozás közeli jövőjét nézi.
 • Beruházási hitel/Projekthitelnél gyakori elvárás a legalább egy éves nyereséges működés, biztos piaci kereslet és számított megtérülés a futamidő alatt.

A vállalati hitel fajtái:

Beruházási hitel

Ingatlan, gép- vagy termelőeszköz beruházás esetén vehető igénybe, ahol a hitelösszeg az egyedi beruházási igényekhez igazodik.

A beruházási hitel/projekthitel egy adott beruházást hitelez meg, ahol a biztosíték maga a projekt. Kiemelt fontosságú tehát a pénzügyi kockázatok alapos vizsgálata. A projekt sikerében döntő a szükséges tanácsadók, piaci szereplők kiválasztása és tevékenységük koordinálása.

Igényelhető lakóingatlanok finanszírozásra, de energiaipari, infrastrukturális, távközlési és ipari termelő beruházások finanszírozására is.

Főbb jellemzői:

Több év alatt megtérülő kapacitásbővítő, fejlesztő beruházások megvalósítása.

Kapcsolódó fejlesztések finanszírozása

Tartós forgóeszköz növekedés finanszírozása.

A vállalkozásnak csupán a saját erő mértékéig kell rendelkeznie saját forrással egy fejlesztés megvalósításához.

A beruházási hitel biztosítéka maga a megvalósuló beruházás, és akár készlet, vevőkövetelés, gép vagy ingatlan is lehet a vállalkozás igényeitől és lehetőségeitől függően.

Folyószámlahitel

Rövidtávú likviditási nehézségek kezelésére szolgál, melynek során a bank megállapodik ügyfelével, hogy az ügyfél elszámolási számlájáról túlfizetést teljesíthet.

Forgóeszköz hitel

Célja: a változó forgóeszközigény kielégítéséhez biztosít finanszírozást. Mivel a pénzintézet az egész vállalati tevékenységet finanszírozza, elengedhetetlen a vállalat pénzügyi helyzetének alapos felmérése.

Faktoring

A faktoring során a faktorcég véglegesen megvásárolja ügyfele éven belül lejáró követeléseit és elvégzi a beszedéssel kapcsolatos feladatokat.

Lízing

Az ingatlan vagy géplízing egy olyan hosszútávú bérleti szerződés, ahol lejáratkor a bérlőnek opciója (elővételi joga) van a lízingtárgy megvételére, valamilyen előre meghatározott összegért. A javítási és korszerűsítési költségeket érdemes a szerződésben kikötni.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!