• Tervezői szolgáltatások
  Tervezői szolgáltatások

  Nálunk Ön van a középpontban! Megkeressük az Ön céljainak és pénztárcájának legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Élettervezés
  Élettervezés

  Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. 

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés folyamata
  Pénzügyi tervezés folyamata

  A piacon egyedülálló módon azt valljuk, hogy ne csak a szerződéskötésig tartson a tanácsadó kapcsolatot ügyfelével, hanem a kapcsolattartás igazából onnan kezdődjön.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés
  Pénzügyi tervezés

  Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek! Ezért egy biztos alapokon nyugvó, átgondolt pénzügyi tervre van szükség és a megfelelő pénzügyi eszközökre.

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Élettervezés
 • Életpálya-szakaszok
 • Gyermekes családok

Gyermekes családok

Egy gyermek születésével új életszakasz köszönt ránk, mely az emberi élet talán legtermékenyebb és egyben legösszetettebb szakasza. Az egyéni karrier építése, a szakmai előmenetel fontossága, álmaink megvalósítása mellett megjelenik a gyermek, melyre a legtöbb szülő élete legfontosabb „projektjeként” tekint.

gyermekes csaladokFelelősségteljes szülőként a gyermekeinkkel töltött minőségi idő mellett a mi felelősségünk felkészülni – anyagilag is – a „nagybetűs” életben való elindításukra! Egy gyermek felnevelése több tízmillió forintot jelent, melyre tudatosan kell felkészülni! Ha ez elmarad, szörnyű érzés lesz, ha nem adhatjuk meg gyermekeinknek mindazt, amire valóban szükségük lenne a sikeres és boldog élethez. Később nem lehetnek kifogásaink, ugyanis ezek a kérdések előre tervezhetőek.... Sokan félreértik, s úgy állnak hozzá, hogy „nem akarom elkényeztetni” vagy „majd megdolgozik érte”... Kifogást könnyű találni, és jóval egyszerűbb is, mint tenni egy szebb jövőért! Nyilván nem az a cél, hogy gyermeke „feneke alá tegyen mindent”, de képzelje el azt a helyzetet, amikor gyermeke a legjobb angolos az osztályban, majd 18 évesen Ön elé áll, s azt mondja, hogy az osztálytársai közül hárman is Londonba mennek továbbtanulni, s mivel ő jobb eredményeket ért el náluk eddig is: „Ugye én is mehetek!”. Vagyis ha gyermeke tehetséges nyelvekben, sportban, énekben, művészetekben stb., akkor legyen lehetősége választani!

Pénzügyi szempontból a feladat egy oktatási alap, illetve egy életkezdési alap felépítése. Előbbi a tanulmányokat, míg utóbbi az életkezdést, azaz például egy első generációs lakást vagy az első vállalkozás beindítását hivatott megalapozni. Gondoljon bele, mekkora előnnyel tud indulni gyermeke az életben! Óriási a különbség, ha felépült az önerő, s a saját lakására fizeti a törlesztőrészleteket, mintha albérletre „dobná ki”... S mindezt felépítheti egy kis öngondoskodással.

A gyermeknevelés mellett a családoknak még sok egyéb pénzügyi kérdéssel kell szembenézniük. A legtöbb család rendelkezik valamilyen kölcsönnel, elsősorban lakás, - illetve autóhitelről beszélünk. Lakásfelújítás, korszerűsítés, bővítés esetén gyakran szükségeltetik újabb hitel felvétele. Ezért megkerülhetetlen feladat a hitelfelvétel tervezése, valamint - az önerő stratégikus felépítése és a hitelképesség megteremtése mellett - a hitel visszafizetésének az optimalizálása.

A felelősségteljesen gondolkodó gyermekes családok legtöbbje rendelkezik valamilyen vagyonbiztosítással. Esetükben nélkülözhetetlen a biztosításuk folyamatos felülvizsgálata, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy a káresemény bekövetkeztekor kapott összeg biztosan fedezze kárunkat és mindezt a lehető legkisebb kiadás mellett érjük el.

„Minden felelősen gondolkodó embernek szüksége van megfelelő védelemre” – tartja a mondás. A 25-35 éves kor közötti fiatal párok esetében már fontos - a vagyonbiztosítás mellett – életbiztosítással is rendelkezni. Érdemes olyan megoldáson elgondolkodni, ahol a befizetett díjból megtakarítás is képződik. A demográfiai tényezőket figyelve és a nyugdíjkorhatár-emelésről szóló híreket hallgatva amúgy sem lehet a tőkeképzést elég korán elkezdeni, azonban egy jól kiválasztott befektetési egységhez kötött életbiztosítással összeköthetjük a kötelezőt a hasznossal.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk,
kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!