• Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Tervezői szolgáltatások
  Tervezői szolgáltatások

  Nálunk Ön van a középpontban! Megkeressük az Ön céljainak és pénztárcájának legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés
  Pénzügyi tervezés

  Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek! Ezért egy biztos alapokon nyugvó, átgondolt pénzügyi tervre van szükség és a megfelelő pénzügyi eszközökre.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés folyamata
  Pénzügyi tervezés folyamata

  A piacon egyedülálló módon azt valljuk, hogy ne csak a szerződéskötésig tartson a tanácsadó kapcsolatot ügyfelével, hanem a kapcsolattartás igazából onnan kezdődjön.

  Bővebben...
 • Élettervezés
  Élettervezés

  Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Pénzügyi tervezés
 • Pénzügyi tervezés

Pénzügyi tervezés

Mi is a pénzügyi tervezés?

A pénzügyi tervezés az a folyamat, amely a pénzügyek megfelelő kezelésével, tervezésével segít az ügyfél életcéljainak, pénzügyi terveinek megvalósításában. Életcél lehet egy háznak a megszerzése, a gyermek felsőoktatási tanulmányaira való megtakarítás, vagy a nyugdíjas évekre való tervezés.

A pénzügyi tervezés, mint szakma 1969-ban Chicago-ban indult útjára, amikor Loren Dunton 13 amerikai pénzügyi szakemberrel együtt létrehozott egy olyan pénzügyi szakmai egyesületet, amely teljesen új etikai és szakmai szemléletben kívánta a pénzügyi tanácsadói szakmát gyakorolni. Az új szemlélet abban volt forradalmi, hogy az ügyfelet helyezte a folyamat központjába. Akkor kezdtek először – az addig alkalmazott termékértékesítési megközelítéstől gyökeresen eltérően - az ügyfél élethelyzetének megfelelő megoldásokat keresni.

A kitűzött etikai és szakmai színvonalat egy ma már világhírű képzési rendszer bevezetésével biztosították. Nyugat Európában, illetve Észak Amerikában az ún. „CFP™”, vagyis „Certified Financial Planner™” minősítés posztgraduális egyetemi képzés keretében szerezhető meg, és szigorú szakmai és etikai feltételekhez van kötve. A nemzetközi minősítő szervezet (FPSB) szabványai szerint a pénzügyi tervező olyan pénzügyi szakember, aki jártasságot szerzett az egész tervezési folyamatban, beleértve az alábbi területeket:

 • Befektetések tervezésefinancial-planning-training-course
 • Kockázatok kezelése
 • Nyugdíjtervezés
 • Munkáltatói juttatások
 • Adótervezés
 • Hagyatéktervezés

Ha valaki a minősítést meg is szerzi, minden évben rendszeres és intenzív szakmai és etikai képzésekben kell részt vennie a minősítés megtartásához. Így naprakész információkkal és a legkorszerűbb módszerekkel tud szolgálni ügyfelei felé.

Az USA-ban a pénzügyi tanácsadók mindösszesen 10%-a rendelkezik a pénzügyi szakmában etalonnak számító minősítéssel. A minősítés megléte kiemeli a tanácsadót a piac többi szereplője közül.

Miért jó ez az ügyfélnek? Mert ha egy minősítéssel rendelkező pénzügyi szakembert keres fel, akkor nyugodt lehet abban, hogy az őt segítő pénzügyi szakember nem valami jött-ment ügynök, kókler vagy más hozzá nem értő személy, hanem egy magasan képzett, az ő érdekeit szem előtt tartva működő pénzügyi tervező. Az együttműködési feltételei világosak. Az ügyfél egy előre kiszámítható és átlátható folyamatban vesz részt. A tervezőjétől nem terméket, hanem pénzügyi koncepciót kap.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk,
kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!