• Pénzügyi tervezés folyamata
  Pénzügyi tervezés folyamata

  A piacon egyedülálló módon azt valljuk, hogy ne csak a szerződéskötésig tartson a tanácsadó kapcsolatot ügyfelével, hanem a kapcsolattartás igazából onnan kezdődjön.

  Bővebben...
 • Tervezői szolgáltatások
  Tervezői szolgáltatások

  Nálunk Ön van a középpontban! Megkeressük az Ön céljainak és pénztárcájának legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés
  Pénzügyi tervezés

  Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek! Ezért egy biztos alapokon nyugvó, átgondolt pénzügyi tervre van szükség és a megfelelő pénzügyi eszközökre.

  Bővebben...
 • Élettervezés
  Élettervezés

  Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. 

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Élettervezés
 • Életszituációk
 • Autóvásárlás

Autóvásárlás

autovasarlasA gépjárművásárlás procedúrája bár közismert, mégis rengeteg buktatót rejt magában. Az autóvásárlásnál egyszerre kell presztízs és praktikus szempontokat figyelembe venni. Ha nem vagyunk kellően körültekintőek, könnyen túlvállalhatjuk magunkat. Miután eldöntöttük, hogy új vagy használt autót veszünk, valamint kiválasztottuk a márkát és a típust és szembesültünk az autó árával, gyakran van szükségünk külső forrás bevonására. A fő kérdés: hitel vagy lízing?

Hitel:
Az autóhitel új és használt autó vásárlására egyaránt felvehető. Magánszemélyek, egyéni és társas vállalkozások is igénybe vehetik, amelyben az ügyfél gépkocsija szolgál fedezetül. Az autóvásárlási hitel futamideje 12 éves vagy annál fiatalabb autók, valamint új autók esetén maximum 8 év. Magánszemélyek esetében 7 év, vállalati ügyfelek esetében 8 év. Autóhitel akár BAR-listás státusz esetén is elérhető. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokról tájékozódjon itt.

Lízing:
A lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a lízingbe adó és a lízingbe vevő meghatározott időre köt egymással szerződést. Ebben az esetben a lízingbe vevő nem válik a gépjármű tulajdonosává! A lízingbe adó vállalja, hogy a lízingbe vevő részére átengedi annak használati jogát. Cserébe a lízingbe vevő köteles lízingdíjat fizetni, a lízingszerződés lejártakor a lízingtárgy automatikusan, vagy maradványérték megfizetése ellenében a lízingbe vevő tulajdonába kerül.

A gépjárművásárlásnál máshogy kell gondolkodnunk, ha kimondottan jövedelemszerzési tevékenységhez használjuk az autót (ennek tipikus esete a munkáltatói költségtérítéssel használt kocsi), és megint csak máshogy, ha vállalkozóként akár egy kisebb „flottával” kapcsolatos pénzügyi tervezési feladatokat kell megoldanunk.

A biztosítás kérdéséről sem szabad megfeledkeznünk, hiszen a paletta újabbnál újabb biztosítási konstrukciókkal színesedik. A cascók mellett a KGFB szolgáltatáscsomagok is megtalálhatók, élezve a díjversenyt. Jól látható különbség van évről-évre a gépkocsi kötelező felelősségbiztosítások területén is.

Ne feledje, a biztosítótársaságok megversenyeztetésével Ön biztosan jól jár!

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk,
kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!